دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 11989
تعداد نوشته ها : 8
تعداد نظرات : 0

رادیو قرآن radioquran.ir

پخش زنده حرم آیه قرآن تصادفی سوره قرآن ذکر روزهای هفته
Rss
طراح قالب
مهدي يوسفي

اين سوره با «الف، لام، ميم» شروع مى‏شود و با اشاره به آيات استوار قرآن كريم آنها را مايه هدايت و رحمت براى نيكوكاران معرفى مى‏كند، آنگاه برخى از اوصاف نيكوكاران را ذكر مى‏كند. آنان كسانى هستند كه نماز را برپا مى‏دارند و زكات را مى‏پردازند و به آخرت يقين دارند و اين گروه همان رستگارانند.

در آيات بعدى مردم را به دو دسته تقسيم مى‏كند: مشركان كه آيات خدا را به

مسخره گرفته‏اند و در برابر آن گردنكشى مى‏كنند گويا كه اصلا آنها را نشنيده‏اند. اينان اهل عذاب هستند. در مقابل اينها مؤمنان قرار دارند كه به سبب ايمان و عمل صالح جاودانه در بهشت نعمت‏ها خواهند بود.

پس از اين تقسيم‏بندى، برخى از آثار قدرت خدا را كه در عين حال نعمت‏هاى بزرگى براى انسان است مى‏شمرد، سپس مى‏پرسد: اين آفريده‏هاى خداست، معبودهاى شما چه خلق كرده‏اند؟

مطلب بعدى كه در طول چند آيه ذكر مى‏شود، اندرزهاى لقمان به فرزندش است كه در آغاز آنها لقمان به عنوان كسى كه خدا به او حكمت داده معرفى مى‏شود.

پس از ذكر سخنان لقمان، باز روى سخن با مشركان است كه بى آنكه دانشى يا دليلى داشته باشند درباره خداوند مجادله مى‏كنند و خود را پيروان پدران خود معرفى مى‏كنند.

در اين ميان، يادكردى از مؤمنانى مى‏كند كه در برابر خدا تسليم هستند و چنگ به ريسمان محكم الهى زده‏اند و به پيامبر خود خطاب مى‏كند كه كفر كافران تو را اندوهگين نكند چون آنها سرانجام نزد خدا خواهند آمد و خدا پس از خبر دادن از عملكردشان، آنها را عذابى سخت خواهد داد. اين در حالى است كه اگر از آنان پرسيده شود كه چه كسى آسمان‏ها و زمين را آفريده مى‏گويند: خدا. مسلم است كه نه تنها آسمان‏ها و زمين بلكه هرچه در آنهاست از آنِ خداوند است.

در آيات بعدى، بار ديگر از آثار قدرت و رحمت خدا سخن مى‏گويد و در آغاز اعلام مى‏كند كه اگر يك دريا به اضافه هفت دريا مركب و تمام درختان قلم شوند تا كلمات خدا -كه منظور از آن آفريده‏هاى خداست- به قلم آيد، آب آن درياها تمام مى‏شود و كلمات خدا تمام نمى‏شود. پس از اين بيان جالب، نمونه‏هايى از آنها را يادآور مى‏شود مانند آفرينش و برانگيختن انسان، تبديل شب و روز به يكديگر، تسخير آفتاب و ماه، نظم دقيق در حركت آنها. آنگاه نتيجه مى‏گيرد كه خدا حق و معبودهاى مشركان باطل‏اند.

موضوع بعدى، حركت كشتى‏ها در درياست كه نخست آن را نعمتى از جانب خدا و آيتى از آيات خدا مى‏شمارد و سپس به بازگشت انسان به فطرت خود به

هنگامى كه كشتى دچار خطر مى‏شود، اشاره مى‏كند.

در آيه بعدى مردم را مورد خطاب قرار مى‏دهد و آنان را به سوى تقوا مى‏خواند و از هول روز قيامت كه در آن روز پدر و پسر به كمك يكديگر نخواهند آمد، برحذر مى‏دارد و خاطرنشان مى‏سازد كه وعده خدا حق است و زندگى دنيا و وسوسه‏هاى شيطانى شما را مغرور نكند.

در آيه پايانى، دانستن زمان وقوع قيامت و چند علم ديگر را به خدا اختصاص مى‏دهد.
X